
I dag kastede jeg mig over at lave boller, nærmere præcist havde jeg planlagt, at jeg ville eksperimentere med müsliboller, som jeg aldrig har prøvet lave før... Min inspiration kommer fra nogle dejlige müsliboller jeg plejer at købe hos "Det rene børd" (http://www.webogtryk.dk/bager/) en økologisk bager som bl.a. ligger i Frederiksborggade. De smager så herligt, og er et fantastisk lille mellemmåltid, med tørrede frugter og nødder, altså en nogenlunde sund måde at stille en lille trang til noget sødt.
Når jeg bager, foregår det normalt udfra en nogenlunde fast grundopskrift, som dog kan variere lidt efter hvad jeg lige har i skabet, men normalt bruger jeg omkring en halv liter væske (vand eller mælk) til en pakke gær og tilsætter tykmælk, olie, salt, lidt økologisk ahornsirup (kan erstattes med sukker eller almindelig honning) og så forskellige former for mel samt andet fyld (grønsager, kerner, nødder, frugter osv.). Det hele æltes sammen til en ikke alt for fast dej (den må gerne klistre en del) og hæver indtil jeg synes den er tilpas stor (omkring en time), derefter former jeg boller eller brød, alt efter humør og formål.


Og nu da jeg alligevel havde gang i det helt store bageri, så fik jeg også lige lavet en ny portion grovboller. Jeg kan godt lide at putte kornb

Korn"grøden" blander jeg så med grundopskriften, og gerne godt med rugmel, og så får man nogle dejligt grove boller som smager virkeligt godt!
1 kommentar:
mums mums ... sådan et par müsliboller kunne jeg godt lige gnufle! vores bollekultur har alt for få müsliboller...flere af dem:)
Send en kommentar