
Søndag aften havde vi familiebesøg, og i den anledning, havde vi købt ind til sushi. Foruden fisk (tun, økologisk laks og kammuslinger) havde vi købt grønsager/frugt (avocado, peberfrugt, mango, agurk og forårsløg) og kogt ris (det vigtige her, er at man bruger ris som koger ud. Der findes sushiris, men vi bruger grødris, som er præcis det samme, men koster en 10. del) som vi blandede med riseddike og sukker og dertil selvfølgeligt soya, wasabi og tang. Vi var kun fire, men med ekstra ris, havde vi nemt kunne lave sushi til otte mennesker, og så er det faktisk billigt (ca. 250 - 300 kr inkl fisk).
Fisken frøs vi ned en times tid inden brug, både for at slå evt. mider ihjel, men også for at give den en bedre konsistens, så den er lettere at skære ud.
Vi valgte kun at lave maki ruller, altså tang rullet med fisk, ris og grønsager. Man kan også lave nigri, altså klumper af ris med fisk ovenpå, det er egentligt lettere, men meget kedeligere at spise.
På billedet nedenfor ses alle ingredienserne, grønsager skåret i tynde stave, og fisken ligeledes skåret tyndt

Først gøres tangen lidt våd med vand på den blanke side (ikke for meget, så bliver tangen alt for smidig). Den våde side vendes ned ad mod måtten, og der ligges ris på hele fladen, pånær 4-5 cm øverst

Og så er det ellers bare at vælge det fyld man vil have i, som ligges i en stribe midt på risen



1 kommentar:
Det ser superhyggeligt ud. Jeg er dog af min fiskehandler blevet anbefalet at fryse fisken mindst 24 timer. Hvis I vil have mere inspiration til en aften med lav selv sushi, så prøv eventuelt www.sushionline.dk, hvor der nogle gode Trin for Trin instruktioner
Send en kommentar