
Teis laver snaps, det har han gjort de sidste mange år, og det er en ganske morsom proces at iagttage. Først granskes snapsebogen, den har ligget længe ude på toilettet, et oplagt sted at finde inspirationen til den slags (åbenbart). Derefter blandes snapsen (altså den rene) med alle mulige former for krydderier, bær, frugter, nødder mv.
Når det har stået et par dage og trukket (i mørke) skal "fyldet" filtreres fra, her bruger Teis et sindrigt system af slanger, kolber og vand (det har sikkert et navn) som skaber undertryk i kolben, så snapsen lettere siver igennem filteret (ellers kan det eftersigende tage flere dage, og få selv den mest hardcore snapse-brygger til at miste tålmodigheden). Og bagefter er snapsen klar og fin, og kan efter et par måneders hvil i skabet drikkes (det passer lige med julefrokosterne, hvis man går i gang nu) Filtreringsprocessen kan ses på billederne herunder:



I år har han indtil videre lavet "Den lille listige" (Flemmings Leths kryddersnaps med bl.a. anis, nelliker og kanel), en brombærsnaps med mine hjemmeplukkede brombær (se foregående indlæg, de kostede mig mine kinasko) og en appelsinsnaps, og så har han en nellikesnaps, en valnøddesnaps og en "den lille listige" stående fra sidste år, og en rigtigt flot æblesnaps, som har stået i 5 år, og som skal drikkes i år.
Appelsinsnapsen, som lige er blevet blandet:

Brombærsnapsen (bemærk den sjove kolbe, som vi købte på et loppemarked i søndags):

Den flotte og 5 år gamle æblesnaps:

Og til sidst "Den lille listige" fra i år:

Ingen kommentarer:
Send en kommentar