
Og man skal sørme ikke fornægte materialiteten og ritualernes magt, lidt julepynt og en pebernød, og så var jeg i julestemning.
Med til højtiderne hører sig jo noget bestemt mad, og det var der selvfølgeligt også taget højde for. Herunder følger først vores dejlige julemiddag; Andebryst bagt på svesker og æbler, med rødvinssauce, rødkålssalat og brunede samt hvide kartofler. Og nytårsmiddagen; Kulmule bagt på rodfrugter og hvidvin med kartofler og kapers.
Julemiddag:
Vi svitsede andebrysterne på panden. Fyldte fadet med svesker, æbler, rødvin og rosmarin. Brysterne blev lagt ovenpå, og det hele bagte i ovnen i ca 45 min.
Vi svitsede andebrysterne på panden. Fyldte fadet med svesker, æbler, rødvin og rosmarin. Brysterne blev lagt ovenpå, og det hele bagte i ovnen i ca 45 min.

Dertil lavede vi en meget velsmagende rødkålssalat bestående af frisk, økologisk rødkål, stenfri druer og valnødder med lidt balsamico:

Samt en sauce som vi kogte på rødvin, rodfrugter, hvidløg, løg og rosmarin. Da den var kogt godt ned, tilsatte vi fløde og lidt jævning, og til sidst lidt andefedt. Dertil brunede og hvide kartofler. Det var virkeligt julet, men samtidigt også lidt utraditionelt, og så passede det helt perfekt sammen, og skabte den perfekte julestemning:

"Nytårsaften" var vi på havnen og købe frisk Kulmulefiler. Dem bagte vi i ovnen på snittede rodfrugter, gulerødder, pore og hvidløg blandet med hvidvin, citron, fløde og persille:



Dertil kogte vi kartofler, og tilsatte kapers, perfekt nytårsret!:

I skal ikke snydes for billeder fra fiskeforretningen. Der var masser af lækker frisk fisk, røget fisk, marineret fisk og fisk tilberedt på andre måder, til lidt billigere penge end inde i København, omend det kan føles parakdoksalt at stå der midt mellem de fiskefyldte have, og betale en bondegård for fisk:





Ingen kommentarer:
Send en kommentar